Χοιρινό μπούτι στο φούρνο με μπίρα και μουστάρδα
Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα
Χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες
Υλικά
2 κιλά χοιρινό μπούτι
20 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα
8 σελινόριζες, κομμένες στα τρία
1 λίτρο μπίρα
5 κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά κόκκους πράσινου πιπεριού
Εκτέλεση
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ 1 ποτήρι του νερού μπίρα μαζί με τη μουστάρδα. Παίρνετε το κρέας και το αλατίζετε καλά, τρίβοντας το με την παλάμη σας. Το αφήνετε έτσι για 1 ώρα. Το βάζετε σε ένα ταψί και, με τη βοήθεια ενός πινέλου, το αλείφετε με το μείγμα μπίρας – μουστάρδας. Σκορπίζετε από πάνω τους κόκκους του πιπεριού. Στον πάτο του ταψιού τοποθετείτε τα σκόρδα και τις σελινόριζες.
Αδειάζετε στο ταψί την υπόλοιπη μπίρα, προσέχοντας να μην πέσει πάνω στο μπούτι. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180ο C, για 1 ώρα. Στη συνέχεια, βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα, ώστε να σχηματιστεί μια ωραία κρούστα στο κρέας.
Σερβίρετε ζεστό κόβοντας ένα κομμάτι από το κρέας και μπορείτε να το συνδυάσετε με σαλάτα και πατάτες τηγανητές.
Πηγή: «Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας» εκδ. Μοντέρνοι καιροί