Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Υλικά
500γρ. φέτες βοδινού
80γρ. ζαμπόν σε φέτες
150γρ. τυρί μετσοβόνε
30γρ. κάπαρη
1 κουταλιά σούπας τριμμένη φρυγανιά
3 κουταλιές σούπας γκράπα* ή τσίπουρο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ξαρμυρίζετε την κάπαρη κάτω από τρεχούμενο νερό, τη σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί και την ψιλοκόβετε. Κόβετε το τυρί σε λεπτές φέτες. Διπλώνετε τα φιλέτα σε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και τα χτυπάτε ελαφρά να μαλακώσουν και να λεπτύνουν.
Σοτάρετε τα φιλέτα σε ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο. Τα γυρνάτε και από τις δυο πλευρές να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε το κρέας με την γκράπα. Περιμένετε να εξατμιστούν τα υγρά σε δυνατή φωτιά. Βγάζετε το τηγάνι από το μάτι, προσθέτετε την κάπαρη και ανακατεύετε με προσοχή. Μοιράζετε πάνω στα φιλέτα το ζαμπόν, το τυρί και την τριμμένη φρυγανιά και ψήνετε στο φούρνο στους 180ο C για 10 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό.
*Θα μπορούσατε να ετοιμάσετε το ίδιο πιάτο αντικαθιστώντας το ζαμπόν με μορταδέλα με φιστίκι.
*Γκράπα είναι το ιταλικό αντίστοιχο τσίπουρο
Πηγή: «Ευκολία στην κουζίνα» εκδ. DeAGOSTINI