Ψάρι με πατάτες και γαρίδες στο φούρνο
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα
Για 4 άτομα
(Ισπανική συνταγή)
Υλικά
1 κιλό φρέσκο μπακαλιάρο σε φέτες
600γρ. γαρίδες καθαρισμένες
3 μεγάλες πατάτες σε ροδέλες
1 φλιτζ. ζωμό ψαριού (δείτε συνταγή)
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
2 φλιτζ. ζωμό ψαριού
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού θυμάρι τριμμένο
1 κουτ. σούπας αλεύρι
1 φλιτζ. κρασί λευκό
4 κουτ. σούπας λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε στρογγυλό πήλινο ταψί στρώνουμε τις πατάτες, τις περιχύνουμε με το ζωμό ψαριού, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στους 180ο C, για 30 λεπτά. Στο μεταξύ χτυπάμε στο μπλέντερ για 1 λεπτό το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πάπρικα, το ζωμό του ψαριού, το μαϊντανό, το θυμάρι, το κρασί, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι.
Βάζουμε το ψάρι επάνω στις πατάτες και το περιχύνουμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη.
Πηγή: Γεύσεις του κόσμου