Τραχανάς σούπα
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 6 άτομα
Υλικά
2 φλιτζ. τσαγιού τραχανά ξινό
1 φλιτζ. φρέσκο γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού τυρί φέτα τριμμένη
2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
6 φλιτζ. τσαγιού σπιτικό ζωμό κρέατος
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ζωμό ή το νερό και το αφήνετε να βράσει. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το γάλα και τον τραχανά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά, μέχρι να χυλώσει. Σε όλο αυτό το διάστημα καλό θα ήταν να ανακατεύετε που και που τη σούπα σας, για να μην κολλήσει.
Στη συνέχεια, ρίχνετε στην κατσαρόλα το τριμμένο τυρί, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για άλλα 10 λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και καθώς είναι ακόμη ζεστό το φαγητό, ρίχνετε το φρέσκο βούτυρο. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε βαθιά πιάτα και αν θέλετε, την πασπαλίζετε με επιπλέον πιπέρι.
Πηγή: Νίκος Τσελεμεντές