Μαροκινά πιτάκια με κοτόπουλο
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
Για 12 πιτάκια
Υλικά
12 φύλλα Βηρυτού
300γρ. φιλέτο κοτόπουλο βρασμένο και ξεψαχνισμένο
3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
150γρ. βούτυρο λιωμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
4 κουτ. σούπας τριμμένα αμύγδαλα
½ κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
5 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αβγό χτυπημένο
Άχνη ζάχαρη και κανέλα για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Βάλτε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο με 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέστε το σκόρδο, τα αμύγδαλα, το κοτόπουλο, τα μπαχαρικά και σοτάρετε τα για λίγα λεπτά. Ανακατέψτε με τον κόλιανδρο, αλατίστε το μείγμα και χωρίστε το σε 12 μέρη. Απλώστε ένα φύλλο Βηρυτού και αλείψτε το με βούτυρο. Διπλώστε το κατά μήκος στα τρία και αλείψτε το ξανά με βούτυρο. Βάλτε στη μια άκρη ένα μέρος από τη γέμιση και διπλώστε το σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Κάντε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα. Βάλτε τα πιτάκια σε ένα ταψί, αλείψτε τα με το χτυπημένο αβγό και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά. Όταν κρυώσουν, πασπαλίστε τα με άχνη ζάχαρη και κανέλα και σερβίρετε.
Πηγή: Περιοδικό ΕΨΙΛΟΝ «Gourmet»