Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Κρέπες με μοσχάρι και μυρωδικά


  Κρέπες με μοσχάρι και μυρωδικά


Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
Για 12 κρέπες


Υλικά
Για τη γέμιση
750γρ. μοσχάρι ελιά, ψητό ή βραστό και ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. λευκό κρασί
½ φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζ. άνηθο, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 αβγά
2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
2 κουτ. σούπας βούτυρο για το πυρέξ
Μαύρο σουσάμι
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Ρίχνετε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε το κρέας. Ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά. Ανακατεύετε καλά και κλείνετε το σκεύος με ένα καπάκι. Κατεβάζετε από τη φωτιά, αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει και να αναμειχθούν τα αρώματα με κλειστό πάντα το καπάκι.
Γεμίζετε την κάθε κρέπα με 2-3 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση και τις αραδιάζετε σε ένα πυρέξ που έχετε αλείψει με το βούτυρο. Χτυπήστε ελαφρά το αβγό με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύστε τις κρέπες. Πασπαλίστε με το σουσάμι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 30 λεπτά. Σερβίρετε ζεστές.

*Για τα φύλλα της κρέπας δείτε συνταγή.

Πηγή: Περιοδικό «Λιχουδιές», Νικόλας Σακελλαρίου