Χρόνος
προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 6 λεπτά
Για
4 άτομα
Θερμίδες 302
/ Λιπαρά 4 γρ.
Υλικά
510γρ. άπαχο
χοιρινό, κομμένο σε κύβους
1 σκελίδα
σκόρδο, λιωμένη
2 κουτ.
σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ.
σούπας ελιές μαύρες, ψιλοκομμένες
Χυμό από 1
λεμόνι, και λίγο ξύσμα
¼ κούπας
ελαιόλαδο
Αλάτι,
πιπέρι
200γρ. μαύρα
μανιτάρια, σε φέτες
8 καλαμάκια
για σουβλάκια, βουτηγμένα στο νερό για 1 ώρα
Εκτέλεση
Αναμείξτε το
σκόρδο, τον μαϊντανό, τις ελιές, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το λάδι.
Περάστε σε κάθε καλαμάκι 3 μανιτάρια και 3 κύβους χοιρινού εναλλάξ.
Ψήστε στο
γκριλ στους 200ο C, για 6 λεπτά, γυρνώντας τα 2-3
φορές. Αλείψτε τα κεμπάπ με το μείγμα του λαδιού που φτιάξατε, 2 φορές κατά τη
διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρετε τα κεμπάπ περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα του
λαδιού που έχει μείνει και συνοδέψτε τα με σαλάτα.
Πηγή: Βιβλίο
«εύκολες και νόστιμες συνταγές»