Χρόνος
προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 1 ώρα
Για
1 φόρμα 20εκ.
Υλικά
1 φύλλο
σφολιάτας ή μια δόση ζύμη μπρυζέ(δείτε συνταγή)
300γρ.
φιλέτο κοτόπουλο από στήθος
4 πράσα
2 κρεμμύδια
ξερά
2 φλιτζ. τσαγιού
κρέμα γάλακτος
3 αβγά
1 φλιτζ.
τσαγιού τυρί κίτρινο ημίσκληρο, τριμμένο
2 κουτ.
σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κουτ.
σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ.
γλυκού εστραγκόν ξερό, τριμμένο
4 κουτ.
σούπας βούτυρο
Αλάτι,
πιπέρι
Βούτυρο και
αλεύρι για τη φόρμα
Εκτέλεση
Στρώστε τη
σφολιάτα στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες, τρυπήστε την
επιφάνεια της με ένα πιρούνι και ψήστε για 15 λεπ΄τα σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180ο C.
Κόψτε τα
πράσα σε ροδέ΄λες, τα κρεμμύδια σε φέτες λεπτές και ψιλοκόψτε το φιλέτο
κοτόπουλο. Σοτάρετε στο βούτυρο τα πράσα και τα κρεμμύδια σε δυνατή΄φωτιά να
ξανθύνουν. Ρίξτε το κοτόπουλο και συνεχίστε το σοτάρισμα για 5 λεπτά. Αδειάστε
τη γέμιση σε μπολ και προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το τυρί, το μαϊντανό, τον
άνηθο, το εστραγκόν και τέλος τα αβγά χτυπημένα.
Αλατοπιπερώστε,
ανακατέψτε τη γέμιση και αδειάστε την στη μισοψημένη βάση. Βάλτε την τάρτα στο
χαμηλότερο ράφι του φούρνου, και ψήστε την στους 180ο C, για 40
λεπτά.
Πηγή:
Περιοδικό «etra Gourmet
Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας»