Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ρολά γαλοπούλας με μπέικον και κάρυ





Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 2 ώρες
Για μπουφέ 10 μερίδες

Υλικά
1200γρ. γαλοπούλα φιλέτο στήθος σε 8 λεπτές φέτες
½ κιλό μπέικον (16 λωρίδες)
150γρ. γραβιέρα, κομμένη σε 8 μπαστουνάκια
2 κιλά πατάτες baby με τη φλούδα
4 κουτ. σούπας μαργαρίνη
¼ κούπας ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
Χυμό από 2 λεμόνια
¼ κούπας νερό
¼ κούπας σόγια σος
Λίγο σκόρδο
1 κουτ. γλυκού ήπιο κάρυ
2 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση

Τοποθετήστε επάνω στον πάγκο εργασίας 2 φέτες μπέικον τη μια δίπλα στην άλλη. Στρώστε ένα φιλέτο γαλοπούλας επάνω τους και στην άκρη τοποθετήστε ένα μπαστουνάκι γραβιέρας κάθετα προς το μπέικον. Τυλίξτε σε ρολό και τοποθετήστε το σε ένα πυρέξ με την ένωση προς τα κάτω. Με τον ίδιο τρόπο τυλίξτε όλα τα ρολάκια και βάλτε τα στο κέντρο του πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο.
Τοποθετήστε τις πατάτες ολόγυρα. Βάλτε σε ένα βάζο το λεμόνι, το νερό, τη σόγια σος, το σκόρδο, το κάρυ, το μέλι και τη μουστάρδα και χτυπήστε τα να ανακατευτούν. Περιχύστε το φαγητό με τη σάλτσα, σκορπίστε κομματάκια μαργαρίνης επάνω στις πατάτες και περιχύστε με το λάδι. Ψήστε στους 180ο C, για 2 ώρες.


Πηγή: Περιοδικό «Real Food»