Χρόνος
προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 30 λεπτά
Για
6 άτομα
Υλικά
18 μανιτάρια
λευκά champignon, μεγάλα
200γρ. τυρί
κρέμα
1 κολοκυθάκι
μεγάλο
1 πιπεριά
κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 μελιτζάνα
1 κρεμμύδι
μεγάλο
1 φλιτζ.
καφέ λευκό κρασί
1 κουτ.
γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 φλιτζ.
καφέ φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζ.
καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρείτε
από τα μανιτάρια τα κοτσανάκια τους, τα σκουπίζετε με μια βρεγμένη πετσέτα και
τα αφήνετε στην άκρη. Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι και ρίχνετε μέσα τα ψιλοκομμένα
λαχανικά να σοταριστούν, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαραθούν. Τα σβήνετε
με λευκό κρασί, αλατίζετε, πιπερώνετε και ρίχνετε την πάπρικα. Αφήνετε να
μαγειρευτούν μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά τους, τα βγάζετε και τα αφήνετε
πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Σε
ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα με τα σοταρισμένα λαχανικά και ύστερα παίρνετε
τα μανιτάρια και τα γεμίζετε με το μείγμα του τυριού. Πασπαλίζετε με τριμμένη
φρυγανιά και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 170ο C, για 30 λεπτά. Τα σερβίρετε ζεστά.
Πηγή:
Περιοδικό «Olive», Ηλίας
Μαμαλάκης