Χρόνος
προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 45 λεπτά
Για
40 κομμάτια
Υλικά
225γρ.
ζάχαρη
4
ασπράδια αβγών
1
κουτ. γλυκού κορνφλάουρ
1
γεμάτη κουτ. σούπας κακάο
Εκτέλεση
Ρίχνετε
σε μεταλλικό μπολ τα ασπράδια και τη ζάχαρη. Το τοποθετείτε πάνω σε κατσαρολάκι
με νερό που έχετε ήδη στη φωτιά και σιγοβράζει. Ανακατεύετε το μείγμα με
αβγοδάρτη μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά η μαρέγκα και μετά τη μεταφέρετε στον κάδο του μίξερ. Χτυπάτε σε
μέτρια ταχύτητα για 15 λεπτά μέχρι να κρυώσει η μαρέγκα και να γίνει σφιχτή και
γυαλιστερή. Προσθέτετε το κορνφλάουρ και ανακατεύετε.
Ύστερα
ρίχνετε από σουρωτήρι το κακάο κοσκινίζοντάς το στον κάδο και κάνετε δυο τρία
γρήγορα ανακατέματα με σπάτουλα. Μεταφέρετε το μείγμα σε σακούλα
ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό στόμιο και κόβετε μαρεγκάκια πάνω σε δυο επίπεδα
ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120ο
C, για 45 λεπτά. Τα ξεφουρνίζετε και αφού κρυώσουν
εντελώς, τα ξεκολλάτε και τα μεταφέρετε σε μεταλλικό σκεύος φύλαξης ή τα
σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: Περιοδικό
«Olive», Ιωάννα
Σταμούλου