Χρόνος
προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 1 ώρα και 30 λεπτά
Για
6 άτομα
Υλικά
1 πακέτο
φύλλο κρούστας
1 ½ κιλό
αρνίσιο κρέας ψαχνό, από μπούτι
150γρ.
κεφαλοτύρι, σε κυβάκια
3 καρότα
καθαρισμένα, ψιλοκομμένα
200γρ. αρακά
ψιλό
1 φλιτζ.
καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ.
γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 φλιτζ.
τσαγιού λευκό κρασί
Μερικά
κοτσάνια σέλινο
Αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε,
σκουπίζετε το κρέας και το κόβετε σε μικρές μπουκιές. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε
το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί καλά, ρίχνετε μέσα το κρέας, τα καρότα και τον
αρακά και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια για 15 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να
ροδίσει το κρέας. Ρίχνετε την πάπρικα, το αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με λευκό
κρασί. Σιγομαγειρεύετε μέχρι το αρνί να απορροφήσει εντελώς το κρασί. Το
βγάζετε τότε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε τότε το
κεφαλοτύρι και ανακατεύετε.
Παίρνετε
δυο φύλλα κρούστας, τοποθετείτε το ένα επάνω στο άλλο και τα κόβετε στη μέση
κατά πλάτος. Στη μέση κάθε κομμε΄νης επιφάνειας τοποθετείτε από 4 με 5
κουταλιές από το μείγμα. Κλείνετε τα φύλλα προς τα επάνω και τα συγκρατείτε με
ένα μαλακό κοτσανάκι σέλινο ζεματισμένο σε νερό που βράζει. Μεταφέρετε τα
πουγκιά σε ταψί και με τη βοήθεια ενός πινέλου τα λαδώνετε καλά παντού.
Σκεπάζετε τα πουγκιά με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε για 40 λεπτά στους 180ο
C. Αμέσως μετά τα ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το
ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά. Τα σερβίρετε ζεστά.
Πηγή:
Περιοδικό «Olive», Ηλίας
Μαμαλάκης