Χρόνος αναμονής
12 μέρες
Υλικά
1 μεγάλο
λάχανο
Χοντρό αλάτι
Χυμό από 1
λεμόνι
Εκτέλεση
Κόβετε το λάχανο στα 4 και αφαιρείτε το
χοντρό κοτσάνι του. Ετοιμάζετε άρμη γεμίζοντας ένα δοχείο με φαρδύ στόμιο με
νερό και χοντρό αλάτι, όσο χρειαστεί, ώστε όταν βυθίσετε ένα ολόκληρο αβγό ωμό,
να επιπλέει και στην επιφάνεια του νερού να φαίνεται το κέλυφος τόσο όσο ένα
νόμισμα των 2 ευρώ.
Αφαιρείτε το αβγό του τεστ και ρίχνετε το
λάχανο και το χυμό του λεμονιού. Σκεπάζετε το δοχείο και μια δυο φορές την
ημέρα αδειάζετε το νερό σε άλλο δοχείο και μετά το ρίχνετε ξανά στο δοχείο με
το λάχανο. Αυτός ο «εξαερισμός» του λάχανου είναι απαραίτητος για να μη
μυρίσει. Το τουρσί είναι έτοιμο σε 10 με 12 ημέρες.
Πηγή: Περιοδικό «Olive», Σιμώνη Καφίρη