Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Μπιφτέκια με κάρυ





Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά
Για 4 άτομα
            
    
Υλικά
900γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 αυγό
1 κρεμμύδι καθαρισμένο, ψιλοκομμένο και σοταρισμένο
1 ½ κουτ. σούπας λάδι
1 κουτ. σούπας βούτυρο
3 κουτ. σούπας κρεμμύδι, τριμμένο
2 κουτ. σούπας κάρυ σκόνη
2 μήλα καθαρισμένα, κομμένα και ραντισμένα με λεμόνι
1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζωμό κότας ζεστό (δείτε συνταγή)
1 ½ κουτ. σούπας κορνφλάουρ
2 κουτ. σούπας κρύο νερό
¼ φλιτζ. τσαγιού σταφίδα σουλτανίνα
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 70ο C. Βάλτε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και πιέστε τον στο κέντρο. Προσθέστε το αυγό στη λακκούβα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το σοταρισμένο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλα΄. Φτιάξτε με το μείγμα μπιφτέκια και χαράξτε τα με ένα μαχαίρι.
Κάψτε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τηγανίστε τα μπιφτέκια για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Γυρίστε τα 4 φορές και αλατοπιπερώστε τα. Μεταφέρετε τα μπιφτέκια σε μια πυρίμαχη πιατέλα και βάλτε τα στο φούρνο να διατηρηθούν ζεστά. Προσθέστε το βούτυρο και το υπόλοιπο κομμένο κρεμμύδι στο τηγάνι. Ρίξτε το κάρυ και μαγειρέψτε το καλά σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά.
Προσθέστε το ζωμό της κότας και μαγειρέψτε για 6 λεπτά ακόμα. Ανακατέψτε το κορνφλάουρ με το νερό και ρίξτε το και αυτό στη σάλτσα. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 2 λεπτά. Τέλος προσθέστε τις σταφίδες, σιγοβράστε για 2 λεπτά και σερβίρετε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και γαρνίρετε με τα μήλα.