Χρόνος
προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος
μαγειρέματος 20 λεπτά
Για
4 άτομα
Υλικά
½ κιμά
μοσχαρίσιο ή χοιρινό
2 αυγά
1 κρεμμύδι,
ψιλοκομμένο
1 χούφτα
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 κουτ.
σούπας φρυγανιά, τριμμένη
Αλάτι,
πιπέρι
½ κουτ.
γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
1 κουτ.
γλυκού κύμινο, τριμμένο
1 καρότο
Αλεύρι και
λάδι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά με το αυγό, το κρεμμύδι,
το μαϊντανό, τη φρυγανιά και τα μπαχαρικά. Καθαρίζουμε και ξύνουμε το καρότο
στην ψιλή πλευρά του τρίφτη. Κρατάμε το τριμμένο καρότο σε ένα πιάτο.
Πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες, πιέζουμε με το
δάκτυλο στο κέντρο τους και δημιουργούμε μια λακκουβίτσα, την οποία γεμίζουμε
με καρότο. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.