Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
Για 4 άτομα
Γαλλική συνταγή
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
Για 4 άτομα
Γαλλική συνταγή
Υλικά
4 στήθη κοτόπουλο
2 βολβούς φοινόκιο, κομμένο σε φέτες
5 αγκινάρες σε φέτες
½ φλιτζ. λιαστές ντομάτες στο λάδι, ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
2 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο (δείτε συνταγή)
4 κουτ. σούπας λάδι
3 κουτ. σούπας βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα στήθη του κοτόπουλου σε κομμάτια και τα αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο. Ρίχνουμε το ζωμό και βράζουμε 20 λεπτά.
Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το φοινόκιο, τις αγκινάρες, το μαϊντανό, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για άλλα 20 λεπτά μέχρι να μείνει με το λάδι του. Σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι ή με πουρέ.
Πηγή: Βιβλίο «Μεσογειακή και διεθνής κουζίνα», εκδ. Sussaeta
4 στήθη κοτόπουλο
2 βολβούς φοινόκιο, κομμένο σε φέτες
5 αγκινάρες σε φέτες
½ φλιτζ. λιαστές ντομάτες στο λάδι, ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
2 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο (δείτε συνταγή)
4 κουτ. σούπας λάδι
3 κουτ. σούπας βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα στήθη του κοτόπουλου σε κομμάτια και τα αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο. Ρίχνουμε το ζωμό και βράζουμε 20 λεπτά.
Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το φοινόκιο, τις αγκινάρες, το μαϊντανό, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για άλλα 20 λεπτά μέχρι να μείνει με το λάδι του. Σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι ή με πουρέ.
Πηγή: Βιβλίο «Μεσογειακή και διεθνής κουζίνα», εκδ. Sussaeta