Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 15 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά
4 τορτίγιας
από αλεύρι (βλέπε συνταγή)
½ φλιτζ.
τσαγιού σάλτσα Ελ Ζόρρο
4 φέτες
μπέικον
½ φλιτζ.
τσαγιού κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
½ φλιτζ.
τσαγιού τυρί τσένταρ, τριμμένο
½ φλιτζ.
τσαγιού τυρί κεφαλοτύρι, τριμμένο
2 αβγά
2 κουτ.
σούπας γάλα
1/8 κουτ.
γλυκού αλάτι
½ φλιτζ.
τσαγιού λάδι
Λάδι για
τηγάνισμα
Εκτέλεση
Τηγανίζετε και ψιλοκόβετε το μπέικον. Το
ανακατεύετε με τη σάλτσα, τα κρεμμυδάκια, το τσένταρ και το κεφαλοτύρι και η
γέμιση σας είναι έτοιμη. Ανακατεύετε και χτυπάτε τα αβγά, το γάλα και το αλάτι.
Βουτάτε τις ζεστές τορτίγιας, μία κάθε φορά, στο μείγμα του αβγού, και έπειτα
τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι και από τις 2 πλευρές μέχρι να πήξει το αβγό.
Πιέζετε τις τυχόν φουσκάλες.
Στραγγίζετε τις τορτίγιας σε χαρτί κουζίνας.
Απλώνετε ίση ποσότητα γέμισης πάνω σε κάθε τορτίγια. Γυρίζετε τις άκρες προς τα
μέσα και τυλίγετε για να σχηματιστούν τα μπουρίτος. Διπλώνετε κάθε μπουρίτος σε
αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, για
10 λεπτά.
Μπορούν να ετοιμαστούν από πριν, να
καταψυχθούν και να ξαναζεσταθούν.
Πηγή: Βιβλίο «Μεξικάνικη κουζίνα».