Χρόνος
προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 30 λεπτά
Χρόνος
αναμονής 2 ώρες και 30 λεπτά
Για
4 άτομα
Σκοτσέζικη
συνταγή
Υλικά
Για τη ζύμη
2 φλιτζ.
τσαγιού αλεύρι
1 κουτ.
σούπας λάδι
1 κουτ.
γλυκού αλάτι
2 αυγά
Για τη
γέμιση
600γρ.
φρέσκο σολομό
3 κουτ.
σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουτ.
σούπας λεμόνι
Πιπέρι
καγιέν
Αλάτι,
πιπέρι
Για τη
σάλτσα
3
κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
¼ φλιτζ.
τσαγιού λευκό κρασί
¼ φλιτζ.
τσαγιού λευκό ξίδι
1 φλιτζ.
τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/3 φλιτζ.
τσαγιού βούτυρο
Αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε
τις πέτσες και τα κόκαλα από το σολομό. Τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τον
ρίχνουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το λεμόνι, το αλάτι και
τα πιπέρια. Χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει πολτός. Βάζουμε το μείγμα για 2
ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Βάζουμε το
αλεύρι σε μεγάλο μπολ και ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο. Προσθέτουμε τα
υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Εάν
χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30 λεπτά και
τη χωρίζουμε σε δύο μέρη. Την ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα. Κόβουμε τα φύλλα με ένα
ποτήρι του κρασιού σε στρογγυλά κομμάτια.
Γεμίζουμε τα
ραβιόλια με το σολομό. Βράζουμε τα ραβιόλια σε αλατισμένο νερό και τα
σουρώνουμε. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε
ελαφρά τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το κρασί, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το βρασμό για
ακόμα 5 λεπτά και σερβίρουμε τα ραβιόλια με τη σάλτσα.
Πηγή: Βιβλίο
«Μεσογειακή και διεθνής κουζίνα», εκδ. Sussaeta