Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Μοσχοχτάποδο γιαχνί με μαύρες ταλιατέλες



Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά
1 πακ. Ταλιατέλες μαύρες
1 κιλό μοσχοχτάποδα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
½ ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
1 κουτ. γλυκού αλάτι



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και σουρώνουμε καλά τα μοσχοχτάποδα και τα αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην πιάσει το κρεμμύδι και έπειτα από 10 λεπτά σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε στο φαγητό ένα ποτήρι ζεστό νερό και το αλάτι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα μοσχοχτάποδα να βράσουν για 30 λεπτά. Βράζουμε τις μαύρες ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και όσο είναι ακόμα ζεστές τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μοσχοχτάποδα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Πηγή: Περιοδικό «Cook book», ‘Εθνος