Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Μους σοκολάτας με πράσινο τσάι



Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος αναμονής 2 ώρες
Για 4 άτομα



Υλικά
300γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
300γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένη στον κάδο του μίξερ
150γρ. γάλα φρέσκο
10γρ. φύλλα πράσινου τσαγιού


Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το τσάι και το αφήνουμε για 1 ώρα να μουσκέψει. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και, όταν πάρει βράση το γάλα, το σουρώνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα, πιέζοντας το τσάι στο σουρωτήρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά. Γεμίζουμε ποτήρια ή μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, να σταθεροποιηθεί η μους.
Μπορούμε να γαρνίρουμε τη μους με τριμμένη κουβερτούρα.


Πηγή: Περιοδικό «Γαστρονόμος», Στέλιος Παρλιάρος