Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα
Γαλλική συνταγή
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα
Γαλλική συνταγή
Υλικά
3 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου
4 μέτρια κολοκυθάκια
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κότας
½ φλιτζ. τσαγιού ροκφόρ τριμμένο
¼ φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
3 κουτ. σούπας βούτυρο
3 κουτ. σούπας λάδι
1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μπαστουνάκια, τα αλατίζουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Κόβουμε το στήθος σε μικρά κομμάτια και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το βούτυρο και το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κονιάκ. Ρίχνουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ροκφόρ και βράζουμε για λίγο να λιώσει το τυρί. Στο τέλος ρίχνουμε τα τηγανισμένα κολοκυθάκια και σερβίρουμε.
Πηγή: Βιβλίο «Μεσογειακή και διεθνής κουζίνα», εκδ. Sussaeta
3 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου
4 μέτρια κολοκυθάκια
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κότας
½ φλιτζ. τσαγιού ροκφόρ τριμμένο
¼ φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
3 κουτ. σούπας βούτυρο
3 κουτ. σούπας λάδι
1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μπαστουνάκια, τα αλατίζουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Κόβουμε το στήθος σε μικρά κομμάτια και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το βούτυρο και το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κονιάκ. Ρίχνουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ροκφόρ και βράζουμε για λίγο να λιώσει το τυρί. Στο τέλος ρίχνουμε τα τηγανισμένα κολοκυθάκια και σερβίρουμε.
Πηγή: Βιβλίο «Μεσογειακή και διεθνής κουζίνα», εκδ. Sussaeta