Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Κολοκυθόπιτα με πατάτες




Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα
Για 6 άτομα
Συνταγή από τη Λευκάδα



Υλικά
2 φύλλα σφολιάτα
1 κιλό κολοκύθια, χοντροτριμμένα
3 πατάτες μικρές, χοντροκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι
Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι
2 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Βάζουμε τα ¾ του λαδιού να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να ξανθύνει. Προσθέτουμε το ρύζι, το μαϊντανό, τον άνηθο και εν συνεχεία τα τριμμένα κολοκύθια και τις πατάτες. Τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να μισοψηθούν. Προσθέτουμε τότε την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για να ενωθούν καλά.
Παίρνουμε ανάλογο ταψί, το αλείφουμε με λάδι, ανοίγουμε το φύλλο, στρώνουμε αλλειμένο με λάδι, και αδειάζουμε μέσα στο ταψί τη γέμιση. Στρώνουμε πάνω από τη γέμιση το άλλο φύλλο αλείφοντάς το και αυτό με λάδι. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 180ο C, για 1 ώρα περίπου.