Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Αφράτη πίτα με μελιτζάνα και φέτα




Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά
Για 6 άτομα



Υλικά
1 μελιτζάνα φλάσκα, μεγάλη
1 πιπεριά πράσινη
5 ντομάτες κόκκινες
100γρ. βούτυρο μαλακό
3 αυγά μεγάλα
250γρ. γιαούρτι πλήρες
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλυκού σόδα
250γρ. φέτα
120γρ. γραβιέρα τριμμένη


Εκτέλεση

Κόψτε τις μελιτζάνες σε κυβάκια. Κάντε το ίδιο και με τις ντομάτες και τις πιπεριές. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε τη μελιτζάνα για 5 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε τις πιπεριές.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με τα αυγά καλά χτυπημένα, και το γιαούρτι. Προσθέστε το αλεύρι και τη σόδα. Αφού ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά, ρίξτε στο μπολ και το περιεχόμενο του τηγανιού με τα λαχανικά μαζί με το λάδι τους.
Τελευταία προσθέστε τη φέτα χοντροτριμμένη και την γραβιέρα. Αδειάστε το μείγμα σε αρκετά μεγάλη και καλά βουτυρωμένη φόρμα. Ψήστε περίπου 35 – 40 λεπτά. Αφήστε την πίτα να κρυώσει και ξεφορμάρετε σε πιατέλα.


Πηγή: Περιοδικό «Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας»