Χρόνος
προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 10 λεπτά
Για
10 άτομα
Υλικά
500ml. γάλα
5 ½ κουτ.
σούπας ζάχαρη
1 αυγό
3 κουτ.
σούπας corn flour
1 ½ κουτ.
σούπας αλεύρι
1 βανίλια
100gr. Κρέμα
γάλακτος
1 πακέτο μπισκότα
πτιμπερ
3 πορτοκάλια
3 μπανάνες
Για την
καραμέλα
5 κουτ.
σούπας νερό
1 ¼ κούπας
ζάχαρη
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε
το γάλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις 4 ½ κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το
αλεύρι, το cornflour και το αυγό. Προσθέτουμε λίγο από το καυτό γάλα και
ανακατεύουμε με σύρμα. Τον χυλό αυτό τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα που βράζει το
γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει. Αφήνουμε την κρέμα να κρυ΄σει.
Χτυπάμε την
κρέμα γάλακτος με 1 κουταλιά ζάχαρη μέχρι να στέκεται και την ανακατεύουμε στη
βρασμένη κρέμα, που έχει κρυώσει, με απαλές κινήσεις. Λιώνουμε αργά σε ένα
μπρίκι, τη ζάχαρη με το νερό, ανακατεύοντας. Συνεχίζουμε βράζοντας γρήγορα, μέχρι
να κοκκινίσει η καραμέλα. Σβήνουμε το μπρίκι, μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό,
για να σταματήσουμε το βρασμό της.
Στην καυτή
καραμέλα βουτάμε τα 20 μπισκότα μέχρι τη μέση. Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε
αλουμινόχαρτο. Βάζουμε σε πιάτο ένα βουτηγμένο μπισκότο σαν βάση. Απλώνουμε μία
στρώση κρέμας και από επάνω φέτες πορτοκαλιού. Καπακώνουμε με ένα αβούτηχτο
μπισκότο, σκεπάζουμε με τη δεύτερη στρώση κρέμας και κομματάκια μπανάνας.
Σκεπάζουμε
με βουτηγμένο στην καραμέλα μπισκότο. Γαρνίρουμε με φύλλο μέντας ή δυόσμου.
Πηγή:
Γεύσεις γεμάτες απόλαυση, Παπαδοπούλου