Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Κριθαρότο με πιπεριές Φλωρίνης και φέτα




Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα


 Υλικά
1 πακ. κριθαράκι μέτριο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
1lt. καυτό νερό
200ml. λευκό κρασί
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
200γρ. πιπεριές Φλωρίνης, σε λάδι
200γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
Αλάτι, πιπέρι
Λίγα φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα


Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για ½ λεπτό, σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό, ανακατεύοντας διαρκώς με την κουτάλα, όπως κάνουμε με το ριζότο, μέχρι το κριθαράκι να βράσει και να χυλώσει. Στο τέλος, ρίχνουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το χυλωμένο κριθαράκι σε βαθιά πιάτα, σκορπίζουμε από πάνω τη φέτα, προσθέτουμε το δυόσμο της επιλογής μας και περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.


Πηγή: Περιοδικό«TV-BOX», Αλέξανδρος Παπανδρέου