Ζυμαρικά Al pesto
Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 - 20 λεπτά
Για 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
500γρ. ζυμαρικά
4 κούπες φύλλα βασιλικού (αφαιρούμε τα κλωναράκια)
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κ.σ. κουκουνάρι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κούπες φύλλα βασιλικού (αφαιρούμε τα κλωναράκια)
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κ.σ. κουκουνάρι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Ξεπλένουμε καλά τον βασιλικό και κρατάμε μόνο τα φύλλα του. Τον αφήνουμε να στεγνώσει. Προσθέτουμε στο μπλέντερ τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, το σκόρδο, τα κουκουνάρια, την παρμεζάνα, τα φύλλα βασιλικού και το αλατοπίπερο.
Πολτοποιούμε χωρίς ωστόσο η σάλτσα να λιώσει εντελώς και να είναι σαν πουρές. Αν το μπλέντερ σας έχει λειτουργία pulse προτιμήστε την. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αναδεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.
Αφού σουρώσουμε τα ζυμαρικά τα ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα πέστο και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έξτρα παρμεζάνα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Ξεπλένουμε καλά τον βασιλικό και κρατάμε μόνο τα φύλλα του. Τον αφήνουμε να στεγνώσει. Προσθέτουμε στο μπλέντερ τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, το σκόρδο, τα κουκουνάρια, την παρμεζάνα, τα φύλλα βασιλικού και το αλατοπίπερο.
Πολτοποιούμε χωρίς ωστόσο η σάλτσα να λιώσει εντελώς και να είναι σαν πουρές. Αν το μπλέντερ σας έχει λειτουργία pulse προτιμήστε την. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αναδεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.
Αφού σουρώσουμε τα ζυμαρικά τα ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα πέστο και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έξτρα παρμεζάνα
Πηγή: http://www.demideli.com