Κοτομπουκιές με κρούστα παρμεζάνας
Χρόνος προετοιμασίες 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά
Για 6 άτομα
1 κιλό στήθος κοτόπουλο
300γρ. παρμεζάνα τριμμένη
300γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 κούπα λάδι για τηγάνι
3 αβγά
Εκτέλεση
Πλένετε και βράζετε το κοτόπουλο για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κύβους. Ανακατεύετε την τριμμένη φρυγανιά με την παρμεζάνα.
Πλένετε και βράζετε το κοτόπουλο για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κύβους. Ανακατεύετε την τριμμένη φρυγανιά με την παρμεζάνα.
Χτυπάτε τα αβγά και βουτάτε μέσα το κοτόπουλο. Τα περνάτε από το μείγμα της φρυγανιάς. Τηγανίζετε τις κοτομπουκιές σε καυτό λάδι. Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.
Αν θέλετε στο μείγμα της φρυγανιάς μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μυρωδικά όπως βασιλικό, άνηθο, σκόρδο.
Πηγή: Μερακλίδικοι μπυρομεζέδες