Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 20 λεπτά
Για
4 άτομα
Υλικά
2 στήθη
κοτόπουλο μεγάλα, σε μπουκιές
½ κιλό
φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα
2 σκελίδες
σκόρδο
1 φλιτζ.
τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ.
γλυκού κουρκουμά
1 κουτ.
γλυκού κύμινο
1 ποτ.
κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματάτε
τα φασολάκια σε άφθονο νερό αλατισμένο για 10 λεπτά. Τα σουρώνετε, τα
ξεπλένετε με παγωμένο νερό και τα αφήνετε να στραγγίξουν.
Σε μια
μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το σκόρδο.
Όταν μαυρίσει το βγάζετε και το πετάτε. Ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο και το
σοτάρετε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε
τα ντοματίνια, τον κουρκουμά, το κύμινο. Ανακατεύετε απαλά, προσθέτετε τα
φασολάκια και αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και
αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε το φαγητό
ζεστό.
Πηγή: Περιοδικό
«Olive»
|