Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες
1 ½ κιλό χοιρινό σπάλα στο δίχτυ ρολό 80 γρ βούτυρο γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλα κρεμμύδια
100 γρ μπέικον
1 κουταλάκι πάπρικα
3 τομάτες
800 γρ πατάτες
3 κουταλιές λεμόνι
1 κύβος λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε. Το αλείφουμε με τη μουστάρδα. Κάνουμε τρυπούλες με το μαχαίρι και αφού κόψουμε το σκόρδο, το μπήγουμε μέσα.Βάζουμε το μισό βούτυρο στην κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας.
Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε. Το αλείφουμε με τη μουστάρδα. Κάνουμε τρυπούλες με το μαχαίρι και αφού κόψουμε το σκόρδο, το μπήγουμε μέσα.Βάζουμε το μισό βούτυρο στην κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ½ φλιτζάνι νερό και το λεμόνι, όχι όμως πάνω στο κρέας. Σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε για 45 λεπτά. Μεταφέρουμε το κρέας με το ζωμό του σε ένα πυρέξ.
Εν τω μεταξύ βάζουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, και το μπέικον αφού τα ψιλοκόψουμε . Tα αδειάζουμε στο πυρέξ. Προσθέτουμε τις πατάτες που τις έχουμε κόψει σε κύβους, αφού τις αλατοπιπερώσουμε πρώτα. Τις πασπαλίζουμε με ρίγανη και ανάμεσα στις πατάτες βάζουμε τις τομάτες κομμένες σε κομματάκια.
Ψήνουμε στους 190ο C για περίπου 1 ώρα. Ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 210ο C και αφήνουμε 10 λεπτά για να ροδίσει. Βγάζουμε το κρέας, κόβουμε το δίχτυ και μετά κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τις πατάτες.
Πηγή: http://www.aristonkitchen.gr