Χρόνος
προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 20 λεπτά
Για
4 άτομα
Υλικά
1/2
κιλό φάβα
1 ολόκληρο κρεμμυδάκι
λίγο αλάτι
για το πάντρεμα:
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
10 ντοματίνια Σαντορίνης
3 κουτ. σούπας κάπαρη
1 φλιτζ. του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
|
Σε μια
κατσαρόλα βράζετε τη φάβα προσθέτοντας 1 λίτρο νερό μαζί με λίγο αλάτι.
|
|
Προσθέτετε
το ολόκληρο κρεμμύδι και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά
μέχρι να χυλώσει.
|
|
Την
αφήνετε να χλιαρέψει και την περνάτε από το μύλο του πουρέ να γίνει
βελούδινη.
|
|
Ετοιμάζετε
το παντρολόγημα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε μέσα τις
ροδέλες του κρεμμυδιού. Τις σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν
αλλά και να ροδίσουν ελαφρά.
|
|
Ρίχνετε
μέσα στο τηγάνι τη κάπαρη και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Ανακατεύετε 2
φορές και ρίχνετε το μισό μίγμα του τηγανιού μέσα στη φάβα.
|
|
Ανακατεύετε
και σερβίρετε σε πιατέλα. Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο μισό μείγμα του
τηγανιού μαζί με το λαδάκι που έμεινε στο τηγάνι. Τη σερβίρετε ζεστή.
|
|
|
|
Συνοδέψτε
το το μαζί με παστές σαρδελίτσες.
|
|