Χρόνος
προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 20 λεπτά
Για
4 άτομα
Υλικά
4
φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
3 κρόκους αυγού
50 γρ. ∆ανέζικο σκληρό τυρί, τριµµένο
150 γρ. φρυγανιά, τριµµένη
150 γρ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκού ψιλοκοµµένο µαϊντανό
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
3 κρόκους αυγού
50 γρ. ∆ανέζικο σκληρό τυρί, τριµµένο
150 γρ. φρυγανιά, τριµµένη
150 γρ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκού ψιλοκοµµένο µαϊντανό
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
ένα βαθύ πιάτο χτυπάτε καλά µε ένα πιρούνι τους τρεις κρόκους µαζί µε δύο
κουταλιές κρύο νερό. Σε ένα µπολ ανακατεύετε καλά την τριµµένη φρυγανιά µαζί
µε το τριµµένο σκληρό τυρί και τον ψιλοκοµµένο µαϊντανό και σε ένα άλλο πιάτο
κοσκινίζετε το αλεύρι.
Πασπαλίζετε τα φιλέτα κοτόπουλου µε αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι και στη συνέχεια τα περνάτε από το αλεύρι και τα τινάζετε καλά. Ύστερα τα περνάτε από τους κρόκους αυγού και τέλος από το µείγµα φρυγανιάς, τριµµένου τυριού και ψιλοκοµµένου µαϊντανού. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε, σε δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο και το βούτυρο και τα τηγανίζετε για ένα λεπτό από κάθε πλευρά. Κατόπιν τα ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο, στους 200ο C, για 10 λεπτά. Μπορείτε να τα σερβίρετε µε λίγη ρόκα, ή µε φρέσκα ζυµαρικά, ή µε ένα απλό ριζότο µε λευκό κρασί.
Πηγή: http://www.arlafoods.gr , Σεφ Αλέξανδρος
Παπανδρέου
|