Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Κέικ πορτοκαλιού με κανέλα και γλάσο πορτοκαλιού







Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα
Για 20 κομμάτια



Υλικά
2 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κούπες ζάχαρη
1/3 κούπας γάλα
1/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού
240γρ. μαργαρίνη μαλακή
4 αυγά
1 ½ κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
2 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
½ κούπα πορτοκάλι γλασέ, ψιλοκομμένο
2/3 κούπας καρύδια, αλεσμένα
Για το γλάσο
3 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
3 κούπες ζάχαρη άχνη
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στην ταχύτητα 4, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το γάλα, το χυμό πορτοκάλι, τα αυγά, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα καρύδια και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ. Αλευρώνουμε ελαφρά τα κομματάκια γλασέ και τα ανακατεύουμε απαλά μέσα στη ζύμη με ένα κουτάλι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε το κέικ μας στους 175ο C, για 1 ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Περιχύνουμε το κέικ μας με το γλάσο πορτοκαλιού και το γαρνίρουμε αν θέλουμε με γλυκό πορτοκάλι.

Πηγή: Περιοδικό «Real food»