Χρόνος
προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 35 λεπτά
Για
6 άτομα
Υλικά
1 πακ. ζύμη
κουρού
1 μελιτζάνα
μεγάλη, κομμένη σε μικρούς κυβους
2 ντομάτες
αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
1 κουτ.
γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο ή ρίγανη, ψιλοκομμλενα
2/3 φλιτζ.
τσαγιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
1 φλιτζ.
τσαγιού φέτα τριμμένη
1 κρεμμύδι
μικρό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες
σκόρδο, ψιλοκομμένο
4 αβγά
1 ½ φλιτζ.
τσαγιού γιαούρτι
½ φλιτζ.
τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα κυβάκια της μελιτζάνας και τρεί
κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε μέχρι να ποτιστούν λίγο
με το λάδι και τα στρώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα. Ψήνουμε τις
μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σοτάρουμε
τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να πάουν χρώμ και προσθέτουμε την
ντομάτα, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει
περίπου για 10 λεπτά μέχρι να δέσει.
Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και τις ελίές και
αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά επιπλέον. Κατεβάζουμε από τη
φωτιά και αφήνουμε λίγο το μείγγμα να κρυώσει. Ανοίγουμε τη ζύμη κουρού στο
μέγεθος της ταρτιέρας έτσι ώστ να καλύπτει τα πλαινά. Στρώνουμε τη γέμιση με τη
μελιτζάνα ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη.
Χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι καλά και
απλώνουμε το μείγμα πάνω στη γέμιση. Σκορπάμε από πάνω το τυρί. Ψήνουμε την
τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 15 λεπτά. Κόβουμε την τάρτα σε τριγωνικάα κομμάτια και σερβίρουμε
ζεστή.
Πηγή: Περιοδικό «Olive», Γεωργία Κοφινά