Χρόνος
προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 30 λεπτά
Για
4 άτομα
Υλικά
2 κουτ.
σούπας μαργαρίνη
4 χοιρινά
φιλέτα
1 κουτ.
γλυκού θυμάρι
Για το
λάχανο
2 κουτ.
σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι,
σε φέτες
1 σκελίδα
σκόρδο
1 κούπα
κόκκινο λάχανο, τριμμένο
¼ κούπας
ξίδι μπαλσάμικο
¼ κούπας
μαύρη ζάχαρη
Για τα
καραμελωμένα μήλα
1 κουτ.
σούπας μαργαρίνη
1 κουτ.
σούπας ζάχαρη
1 μήλο
καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρές φέτες
2 κουτ.
σούπας κονιάκ
Εκτέλεση
Σε ένα
μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι με 2 κουταλιές λάδι. Προσθέτουμε
το λάχανο και λίγο νερό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα, σε
σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε το ξίδι και τη ζάχαρη, σκεπάζουμε το σκεύος,
χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Σε καθαρό
τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και ψήνουμε τα φιλέτα μαζί με το θυμάρι. Σε άλλο
σκεύος βάζουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τα
μήλα και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κονιάκ και τα
ανάβουμε. Σερβίρουμε τα μήλα στα πιάτα με το λάχανο και το χοιρινό φιλέτο.
Πηγή: Περιοδικό
«Real food»
|