Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Κεσαδίγιας


Κεσαδίγιας


Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 18 κομμάτια


Υλικά
6 τορτίγιες από καλαμπόκι (δείτε συνταγή)
½ φλιτζάνι πιπεριές πράσινες καυτερές ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
1 φλιτζάνι τυρί Μοντερέι ή κεφαλοτύρι τριμμένο
¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 3 σταγόνες ξίδι
Βούτυρο για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ τα τυριά, την κρέμα γάλακτος και τις πιπεριές. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη.
Ζεσταίνετε 2 κουταλιές γλυκού βούτυρο σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε μια τορτίγια και την αλείφετε με μια λεπτή στρώση από το μείγμα που έχετε ετοιμάσει. Τηγανίζετε για 3 λεπτά και έπειτα διπλώνετε την τορτίγια για να σχηματιστεί ένα ημικύκλιο. Συνεχίζετε το τηγάνισμα, γυρνώντας συχνά μέχρι να λιώσει το τυρί και η τορτίγια να πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα.
Επαναλάβετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες τορτίγιας. Κόβετε κάθε κεσαδίγια σε τρία ίσα κομμάτια, σερβίρετε με σάλτσα τσίλι και απολαμβάνετε όσο είναι ζεστά.

*Αν οι πιπερίτσες είναι φρέσκες θα πρέπει να τις ψήσετε σε καυτό φούρνο, μέχρι να σκουρύνουν και να σχηματίσουν φουσκάλες. Στη συνέχεια αφαιρέστε την πέτσα και ξεπλύνετε καλά τις πιπεριές. Ανοίξτε και αφαιρέστε επίσης τα νεύρα και τους σπόρους.
*Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε πιπεριές κονσέρβας ή σε βάζο.

Πηγή: Μεξικάνικη κουζίνα, εκδ. Χρυσή Πέννα