Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Κέικ με κολοκύθια και cottage


 Κέικ με κολοκύθια και cottage


Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 1 ταψί 30Χ40


Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι άνηθο
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400γρ. cottage cheese και 100γρ. για το σερβίρισμα
4 αβγά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Αλεύρι και βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια. Τρίψτε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι. Αλατίστε τα και πιέστε τα με τα χέρια σας για να βγάλουν τα υγρά τους. Βάλτε ένα μπολ τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το cottage cheese και το ελαιόλαδο. Προσθέστε τα αβγά χτυπημένα και τέλος το αλεύρι και ανακατέψτε το μείγμα. Βουτυρώστε και αλευρώστε το ταψί και αδειάστε μέσα το μείγμα. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά. Όταν ψηθεί, αφήστε να κρυώσει για να το κόψετε σε μικρά κομμάτια, και σερβίρετε με cottage cheese.