Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Εξωτικά μπισκότα με λάιμ, καρύδα και μαύρη ζάχαρη


Εξωτικά μπισκότα με λάιμ, καρύδα και μαύρη ζάχαρη




Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
Για 40 μπισκοτάκια


Υλικά
½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αβγό
¼ φλιτζ. τσαγιού μαύρη ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη καρύδα
15 φετούλες αποξηραμένη παπάγια
Ξύσμα από 1 λάιμ


Εκτέλεση

Ανακατέψτε με το σύρμα των αβγών το βούτυρο, το αβγό και τη ζάχαρη. Το μείγμα δεν πρέπει να φουσκώσει με το χτύπημα, αλλά απλώς να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Προσθέστε την καρύδα, το ξύσμα λάιμ, την παπάγια κομμένη σε κυβάκια.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C. Στρώστε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί, και με ένα κουταλάκι του γλυκού, χωρίστε το μείγμα σε μπισκοτάκια, που να απέχουν 2 εκ. μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Ψήνετε για 10 λεπτά. Αφού κρυώσουν, τα διατηρείτε σε αεροστεγές κουτί.

Πηγή: Περιοδικό ΕΨΙΛΟΝ «Gourmet», Εύη Παπαδοπούλου