Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Κοτόπουλο Ταϊλανδέζικο ψητό


Κοτόπουλο Ταϊλανδέζικο ψητό


Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα 30 λεπτά
Για 4 άτομα




Υλικά
1 κιλό και 500γρ. κοτόπουλο
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
2 κουταλάκια γλυκού πράσινη πάστα κάρυ
1 κουταλιά φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
1 κουταλάκι σάλτσα ψαριού
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Βάλτε το κοτόπουλο πάνω σε σχάρα μέσα σε ταψί. Ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά σε μικρό μπολ. Βάλτε το 1/3 του μείγματος μέσα στην κοιλιά του κοτόπουλου. Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα επάνω στο κοτόπουλο. Σκεπάστε και βάλτε το κοτόπουλο στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ψήστε σε μέτριο φούρνο το κοτόπουλο, ξεσκέπαστο, περίπου για 1 ώρα και 30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει καλά και να ψηθεί μέχρι μέσα. Αλείφετέ το κάθε τόσο με τα υγρά του ταψιού, όσο το ψήνετε.