Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Μπισκότα μαλακά και θρεπτικά







Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 50 – 60 κομμάτια

Υλικά
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
½ κουτ. τσαγιού κοφτό σόδα
½ κουτ. τσαγιού κοφτό αλάτι
1 κουτ. τσαγιού κοφτό κανέλα
1 αυγό χτυπημένο
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο φρέσκο ή βιτάμ
1 κουτ. σουπας μέλι
¼ φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 ¾ τσαγιού κουάκερ*
½ φλιτζ. τσαγιού σταφίδα
½ φλιτζ. τσαγιού καρύδια κομμένα

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλλα. Προσθέτουμε το αυγό, τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμ΄νο, το μέλι, το γάλα, το κουάκερ, τη σταφίδα και τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Παίρνουμε με κουταλάκι κομματάκια ζύμης και τα ρίχνουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο  ταψί, αφήνοντας κενό μεταξύ τους, γιατί απλώνουν στο ψήσιμο. Τα ψήνουμε στους 200ο C, για 12 με 15 λεπτά. Διατηρούνται γγια αρκετό καιρό μέσα σε κουτί για μπισκότα.

·         Αντί για κουάκερ μπορείτε να χρεισιμοποιήσετε κορν φλέικς ή δημητριακά ολικής άλεσης.