Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Μοσχάρι κρασάτο


Μοσχάρι κρασάτο


Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες
Για 4 άτομα
250 θερμίδες


 ΥΛΙΚΑ
900γρ. μοσχαρίσιο κρέας από κότσι κομμένο μερίδες
5 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κρέατος
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 κρεμμύδι
2 καρότα
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη ντομάτα
1 κοτσάνι σέλερι (χωρίς τα φύλλα)
½ κουταλάκι γλυκού θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλιές σούπας λάδι
2 κλωνάρια μαϊντανό
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι και τα ψιλοκόβετε. Ξεφλουδίζετε τη ντομάτα, αφαιρείτε τα σποράκια και την κόβετε κύβους. Τέλος, καθαρίζετε το καρότο και κόβετε ροδέλες.
Ζεματίστε το κρέας σε βραστό νερό, το ξεπλένετε με λίγο νερό και το αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ρίχνετε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνετε με το κρασί. Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό, τη ντομάτα, το θυμάρι, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ανακατεύετε κατά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Γαρνίρετε με το ξύσμα λεμονιού και το μαϊντανό.


Πηγή: Νοστιμιές που δεν παχαίνουν 2