Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Παγωτό φιστίκι


Παγωτό φιστίκι

Χρόνος προετοιμασίας 50 λεπτά
Χρόνος ψυγείου 10 ώρες
Για 8 άτομα


ΥΛΙΚΑ
½ λίτρο γάλα φρέσκο
½ λίτρο κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3 αβγά
3 κουταλιές σούπας κορνφλάουρ
1 φλιτζάνι τσαγιού φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα
μερικές σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)


Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε τα φιστίκια και χτυπήστε τα στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν σκόνη. Κρατάτε λίγο γάλα στην άκρη και ρίχνετε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν, προσθέτετε το κορνφλάουρ διαλυμένο στο κρύο γάλα και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε το μείγμα των αβγών στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα και την κρέμα γάλακτος, προσθέτετε τα τριμμένα φιστίκια και ανακατεύετε πάνω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα και να στέκεται στο πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αν θέλετε, προσθέτετε στο μείγμα μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε πολύ καλά.
Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και το παγώνετε σε παγωτομηχανή. Αν δεν έχετε, το ρίχνετε σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη. Μετά από 1 ώρα περίπου, το βγάζετε από την κατάψυξη, το χτυπάτε στο μίξερ να αφρατέψει και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για μια φορά ακόμα πριν το αφήσετε να παγώσει καλά για 8 ώρες.