Γαρίδες σουβλάκι
Χρόνος προετοιμασίες 4 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 6 κομμάτια
Υλικά
2 κιλά γαρίδες μεσαίες
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουταλιές σούπας ταμπάσκο
4 κουταλιες σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι σούπας ρίγανη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ με καπάκι. Βάζουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να μαριναριστούν 4 ώρες, στο ψυγείο. Βγάζουμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα, τις τοποθετούμε πάνω σε γκρίλ και ψήνουμε και από τις δυο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ με καπάκι. Βάζουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να μαριναριστούν 4 ώρες, στο ψυγείο. Βγάζουμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα, τις τοποθετούμε πάνω σε γκρίλ και ψήνουμε και από τις δυο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τις περνάμε σε ξυλάκια για σουβλάκι και σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.