Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Τούρτα σεμιφρέντο μαστίχα






Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος αναμονής 11 ώρες
Για 6 άτομα



Υλικά
1 βάση παντεσπάνι σοκολάτα
1/3 φλιτζ. τσαγιού κονιάκ ή μαύρο ρούμι
125γρ. ζάχαρη
120γρ. νερό
5 κρόκους αυγών
1 φακ. Garni βανίλια
3 φλιτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
5γρ. μαστίχα, κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη
125γρ. κουβερτούρα
1 φακ. Κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα


Εκτέλεση

Βάζουμε το παντεσπάνι σε μια βάση και το ραντίζουμε με το ποτό. Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με 2 φλιτζ. τσαγιού γάλα. Την απλώνουμε στο παντεσπάνι, ισιώνουμε την επιφάνεια και το βάζουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3’. Αποσύρουμε και ρίχνουμε το σιρόπι όπως είναι καυτό σιγά σιγά στον κάδο του μίξερ, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε τη μαστίχα και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να φουσκώσει το μείγμα, να ασπρίσει και να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το garni, χτυπώντας το περιεχόμενο του φακέλου με 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα και το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύουμε  απαλά με μια σπάτουλα. Απλώνουμε το σεμιφρέντο στην κρέμα ζαχαροπλαστικής, ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 10 ώρες.
Πριν σερβίρουμε, την αφήνουμε 4’ σε θερμοκρασία δωματίου. Διακοσμούμε την τούρτα, με την κουβερτούρα την οποία την κάνουμε φλούδες με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά.