Χρόνος
προετοιμασίας 25 λεπτά
Χρόνος
μαγειρέματος 20 λεπτά
Θερμίδες
ανά κομμάτι: 45kcal/2γρ.πρωτ.,
1γρ.λιπ,4γρ.υδατ.
Για
20 ΤΑΡΤΑΚΙΑ
Υλικά
Για
τα ταρτάκια
125γρ.
ψιλό καλαμποκάλευρο για τορτίγιες
½
κουτ.γλυκού αλάτι
λάδι
για τα φορμάκια
Για
το μοσχαράκι
200γρ,
μοσχαρίσιο φιλέτο
2
κουτ.σούπας λάδι
1
φρέσκο κόκκινο τσίλι
1
ντομάτα
1
κουτ.σούπας σόγια σος
1
κουτ.σούπας χυμό λεμονιού
1
κουτ. σούπας όιστερ σος
ζάχαρη
2
κουτ.σούπας φύλλα κόλιαντρου, ψιλοκομμένα
2
κουτ.σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
1
κουτ.γλυκού σουσάμι
1
κουτ.γλυκού ξύσμα ενός λεμονιο΄΄υ.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε
το αλεύρι με το αλάτι και με 150ml
ζεστό νερό, και ζυμώνουμε καλά πάνω σε επιφα΄νεια εργασίας. Πλάθουμε τη ζύμη σε
μπάλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Πλένουμε
το κρέας και το ταμπονάρουμε. Το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για περίπου 6 λεπτά
από κάθε πλευρά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε λωρίδες. Πλένουμε το
τσίλι και την ντομάτα, αφαιρούμε τους σπόρους και τα κόβουμε σε κυβάκια. Τα
ανακατεύουμε με τα άλλα υλικά για να ετοιμάσουμε τη μαρινάτα. Βουτάμε τις
μοσχαρίσιες λωρίδες στη μαρινάτα.
Προθερμένουμε
τον φούρνο στους 200ο C
πάνω κάτω. Ανοίγουμε τη ζύμη σε δύο μεμβράνες, και την κόβουμε σε 20 κύκλους.
Βάζουμε τα στρογγυλά κομμάτια σε φορμάκια που έχουμε αλείψει με λάδι και τα
ξεροψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα
αφήνουμε να κρυώσουν.
Γεμίζουμε
τα ταρτάκια με τις μοσχαρίσιες λωρίδες μας, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό
και σερβίρουμε.
Πηγή: Βιβλίο συνταγών «Συνταγές για πάρτι»