Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Μπουκιές αρνιού με μανιτάρια και δεντρολίβανο




Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 35 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
1 ½ κιλό μπούτι αρνίσιο, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μπουκίτσες
250γρ. μανιτάρια λευκά μικρά ολόκληρα ή μεγάλα κομμένα στη μέση
20 ντοματίνια
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1φλιτζ. καφέ φυλλαράκια δενδρολίβανο
1 φλιτζ. καφέ λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπουκίτσες του αρνιού μαζί με τα μανιτάρια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, την πάπρικα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας απαλά για 2 λεπτά. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε τα υλικά σε ένα ταψί με καπάκι.
Πασπαλίζουμε με τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου και περιχύνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε το αρνάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, για 1 ώρα και 15 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι, πασπαλίζουμε με επιπλέον πάπρικα, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για ακόμα 20 λεπτά. Σερβίρουμε το αρνάκι μας με πράσινη σαλάτα και ριζότο.


Πηγή: Περιοδικό «Olive», Ηλίας Μαμαλάκης