Γεμιστά με τραχανά
Συνταγή Στερεάς Ελλάδας
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Υλικά
5 ντομάτες
5 μελιτζάνες
5 πιπεριές
4 ποτ.κρασιού τραχανάς ή πλιγούρι
1 ποτ.νερού λάδι
1 αυγό
1 φλιτζ.τσαγιού γάλα
200γρ. φέτα
Λίγο δυόσμο
2 μεγάλα κρεμμύδια
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Συνταγή Στερεάς Ελλάδας
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
Για 6 άτομα
Υλικά
5 ντομάτες
5 μελιτζάνες
5 πιπεριές
4 ποτ.κρασιού τραχανάς ή πλιγούρι
1 ποτ.νερού λάδι
1 αυγό
1 φλιτζ.τσαγιού γάλα
200γρ. φέτα
Λίγο δυόσμο
2 μεγάλα κρεμμύδια
Αλάτι, πιπέρι
Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις προετοιμάζουμε για το γέμισμα. Κουφώνουμε τις ντομάτες και βγάζουμε τα σπόρια από τις πιπεριές.
Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το γάλα, τον τραχανά, το αυγό, το αλάτι, το δυόσμο,το πιπέρι, τη μισή φέτα χοντροκομμένη με το χέρι και το εσωτερικό της ντομάτας. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνουν ένα μείγμα.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τις πιπεριές με το μείγμα, τα αραδιάζουμε στο ταψί, τρίβουμε από πάνω και την υπόλοιπη φέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους180οC, για 30 λεπτά περίπου.