Λικέρ Μούρο
Χρόνος προετοιμασίες 3 εβδομάδες
Για 4 άτομα
Υλικά
1200 γραμμάρια μούρα
750 γραμμάρια ζάχαρη
1 κιλό ρακί, τσίπουρο ή βότκα
750 γραμμάρια ζάχαρη
1 κιλό ρακί, τσίπουρο ή βότκα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα μούρα και αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους. Τα βάζουμε λίγα λίγα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Ζυγίζουμε τον πολτό και κρατάμε 1 κιλό. Σε μεγάλο μπουκάλι με φαρδύ στόμιο βάζουμε τον πολτό και τη ζάχαρη. Αφήνουμε για 2 μέρες στον ήλιο να λιώσει η ζάχαρη κουνώντας περιστασιακά το μπουκάλι. ΄Οταν λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το ρακί. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε στον ήλιο για 3 εβδομάδες. Το σουρώνουμε και το περνάμε από φίλτρο του καφέ. Το φυλάμε σε μπουκάλια και το απολαμβάνουμε όλο το χρόνο.
Προσέξτε το ποτό που θα χρησιμοποιήσετε να μην περιέχει γλυκάνισο ή άλλα μυρωδικά γιατί θα χάσετε το άρωμα από τα φρούτα.
Προσέξτε το ποτό που θα χρησιμοποιήσετε να μην περιέχει γλυκάνισο ή άλλα μυρωδικά γιατί θα χάσετε το άρωμα από τα φρούτα.
Πηγή: http://delicieuses.forumotion.net