Κοτόπουλο με γλυκό τραχανά και κρεμμύδια
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 15 λεπτά
Υλικά
1 κοτόπουλο γύρω στα 1300γρ.
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
2 κλωνάρια σέλινου ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού τραχανά γλυκό
1000ml. ζωμό κοτόπουλου (δείτε συνταγή)
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε 1 ½ λίτρο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνετε το κοτόπουλο, αφού το πλύνετε και το καψαλίσετε. Το ξαφρίζετε πολύ καλά και το αφήνετε να βράσει μαζί με το σέλινο, τα καρότα, το μισό κρεμμύδι και το μισό λάδι για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
Κατόπιν βγάζετε το κοτόπουλο και προσθέτετε στην κατσαρόλα τον τραχανά και το ζωμό κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμα. Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες και το ξαναρίχνετε στη σούπα. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα υπόλοιπα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα σκορπίζετε και αυτά στην σούπα και σερβίρετε.
Πηγή: Κουζίνα και ποιότητα ζωής