Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018


Σουβλάκια από χτένια και φιλέτο ψαριού

Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα
Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
Θερμίδες ανά μερίδα: 239kcal/32γρ.πρωτ., 8γρ.λιπ, 9γρ.υδατ.
Για 4 άτομα
Υλικά


2-3 κλωνάρια εστραγκόν
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
3 κρεμμύδια εσαλότ
3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
20 καθαρισμένα χτένια
400γρ. λευκό, σφιχτό φιλέτο ψαριού (πέρκα - γλώσσα)
1 κουτ.σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Πλένουμε τα μυρωδικά, τα τινάζουμε να στεγνώσουν και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε το σκόρδο και τα εσαλότ. Κόβουμε τα εσαλότ σε μικρούς κύβους και λιώνουμε το σκόρδο με πρέσα. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τα μυρωδικά, τα εσαλότ και το σκόρδο, και αλατοπιπερώνουμε. 
Ρίχνουμε στο μείγμα τα καθαρισμένα χτένια. Προσθέτουμε το φιλέτο ψαριού, αφού το κόψουμε σε μπουκιές. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τα θαλασσινά και το ψάρι να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο. 
Βγάζουμε από το μείγμα τα χτένια και το ψάρι και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Περνάμε εναλλάξ τα χτένια και το ψάρι στα καλαμάκια και τα ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 3 λεπτά. Τα γυρίζουμε έπειτα και συνεχίζουμε για άλλα 3 λεπτά. Βάζουμε τα σουβλάκια στο πιάτο και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με σχοινόπρασο.

Πηγή: Βιβλίο «Γρήγορες συνταγές»