Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Μαρμελάδα μήλου με κανέλα





Χρόνος προετοιμασίας 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 3 κιλά μαρμελάδα



Υλικά
1 κιλό μήλα κόκκινα, καθαρισμένα
1 κιλό ξινόμηλα
1 κιλό ζάχαρη μαύρη
100γρ. μέλι θυμαρίσιο
1 ξυλάκι κανέλα
2 αστεράκια γλυκάνισο
1 φακελάκι πηκτίνη μήλου


Εκτέλεση
Κόβουμε τα μήλα σε κύβους και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την πηκτίνη. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μείγμα της ζάχαρης, την κανέλα και το γλυκάνισο χωρίς να ανακατέψουμε.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις τα μήλα βγάλουν τα υγρά τους, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Διατηρούμε τη μαρμελάδα στο ψυγείο.

Διαθρεπτική Αξία ανά μερίδα 15γρ.:
Θερμίδες: 6,74
Πρωτεΐνες: 0,03γρ
Λιπαρά: 0,02γρ. – Υδατάνθρακες: 1,8γρ.